Je huis opruimen – 5 waardevolle opruimtips

Opruimen blijft een lastig klusje, maar toch moet het gedaan worden. Met deze handige tips begin jij in no-time met opruimen!1. Kies een goed moment Wil je het groots aanpakken? Dan geven we eerst advies over je dag-planning. Maak tijd vrij en kies een goed moment, dit kan je bijvoorbeeld organiseren in het week-end. Wanneer je s'ochtends begint kan je nog tijdens de middag naar de kringloopwinkel rijden met spullen dat je graag weg wilt doen of je kan natuurlijk een paar uurtjes vrij maken om van al je spullen foto's te trekken en op bijv: Vinted,Kapaza,2dehands,etc te plaatsen zodat je er een klein centje aan verdiend en hiervoor iets leuks kunt aankopen! Een goed moment kiezen wilt natuurlijk ook zeggen een goede playlist kiezen, zorg dat je het ''leuk'' maakt tijdens het opruimen! Sluit je gsm aan een paar luidsprekers zodat je dit op ieder verdiep kan horen (en zodat je van je gsm kunt afblijven).


2. Bereid je voor


Misschien vind je het heel overdreven klinken maar je kan best een aantal dagen ervoor een lijstje maken wat er allemaal gedaan moet worden. Hiervoor kan je hulp vragen aan bijv: je mama/vriend(in)/echtgenoot(e) die zullen je met alle plezier helpen en wees nu eens eerlijk een klus is sneller/leuker geklaard met twee! Onderaan enkele dingen waaraan je moet denken om je voor te bereiden:


  • Dozen/krantenpapier/zakken inzamelen voor al je spullen

  • Een grote auto/camionette huren of vragen aan je familie/vrienden

  • Eten & drinken gaan kopen zodat je zeker geen tijd verliest!

  • Avondje plannen zodat je met de personen die je geholpen hebben een wijntje kunt opendoen.


3. Ruim op per categorie


De meerderheid zal zeggen dat je per ruimte/kamer moet opruimen maar dit is niet hoe het hoort. Opruimen gebeurd per categorie d.w.z : boeken,cosmetica,keuken,badkamer,etc.


We horen jullie al denken: waarom niet per ruimte/kamer? Je zal als snel merken dat je zeer veel dingen vergeet bijv: je bent je make-up tafel aan het opruimen en denkt na enkele uurtjes dat alles is opgeruimd maar misschien vergeet je perongeluk dat er nog make-up in je badkamer ligt als je alle kamers opruimt zal je snel merken dat je met zeer veel spullen heen en weer moet lopen.


4. Maak een avondritueel van kleine opruim klusjes


Heb je helemaal geen tijd om een volledige dag vrij te maken om op te ruimen? Neem elke avond de tijd om 20 minuutjes vrij te maken om je huis op orde te zetten. Denk bijv aan: alle losliggende kleding in de wasmand/wasmachine gooien, tafel opruimen, als de afwasmachine klaar is de spullen in de kasten plaatsen maar denk ook aan je bed opmaken, stofzuigen, dweilen, stof afdoen als je iedere dag een beetje doet heb je minder moeite om je huis op orde te krijgen.


5. Maak gebruik van geheime opbergruimtes.


Heb je een kleine leefruimte met veel te veel spullen? Maak dan gebruik van bijv: onder de bank, het bed, de trap, etc. Je kan ook leuke dozen kopen om deze dan ergens te plaatsen om spullen in op te bergen. We hopen dat onze tips voor het opruimen je een beetje helpen om te beginnen. Als je vragen hebt over dit onderwerp, dan horen we het graag bij de comments. Ook mag je gerust andere vragen over opruimen stellen – misschien halen we er inspiratie voor een nieuw artikel uit. Alvast bedankt voor je berichtje en heel veel succes als jij binnenkort ook aan de slag gaat! 


13 keer bekeken

BESOIN DE CONSEILS OU D'AIDE 

Contactez-nous par sms : +32496668243
Envoyer un e-mail

Restez toujours informé